Европски дан језика

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.


Европски дан језика 2014

Тим наставника пожешких основних школа организовао је концерт поводом Европског дана страних језика, уз учешће великог броја деце која су представила европске језике. Истим поводом је у холу школе организован тематски дан „Искони бѣ слово“, а ученици су имали прилике да виде поставке: „Словенски трг“, „Германска пијаца“, „Романски ресторан“, „Јапански врт“, „Tea time“, „Полиглоте“ и др.

 


Европски дан језика

    Манифестацијом под слоганом „На почетку беше реч“ у нашој школи је обележен Европски дан страних језика, 26.септембар. У oрганизацију овог тематског дана укључили су се готово сви професори и велики број ученика, који су исписивали поздраве, цитате, називе националних јела, песме, изреке, пословице, најдуже речи на бројним светским језицима. Представници штандова држали су презентације о одређеним језицима у пријатном и за ову прилику лепо украшеном простору школског атријума
детаљније

   Ученицима је овај тематски дан доста значио, лакше су усвојили ново градиво из страних језика, географије, историје, затим путем нових метода обрадили легенду о Вавилонској кули из веронауке, а из српског језика позајмљенице. Главни циљ је остварен – ученици су увидели колико је културолошко и језичко богатство Европе, али и колика је важност учења страних језика. Поштовање различитости посебно је дошло до изражаја на штанду знаковног језика, где смо могли видети ученике како уче знаке овог јединог језика на свету чија се ниједна реч не чује.

Затвори

 Европски дан језика у ОШ "Петар Лековић" у Јежевици


У ОШ "Петар Лековић" у Јежевици ученици и наставници обележили су Европски дан језика. Ученици су читали текстове о значају матерњег језика, говорили на српском, енглеском, шпанском, немачком и француском језику. Наставници су заједно са ученицима припремили презентације које су пратиле текст.