Подмладак црвеног крста

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.


Промоција хуманих вредности

На позив Снежане Ђурић, секретара Црвеног крста Пожега, ученици наше школе и школе ”Емилија Остојић“ поново су се нашли на заједничком задатку. У оквиру програма Црвеног крста Србије „Промоција хуманих вредности“ који реализује и подружница Црвеног крста Пожега, учествовали су у припремању представе „Из Ја-града у Ти-град“ по тексту Мирсини Вигопулу. За режију, музику и сценографију биле су задужене Марија Костандиновић, школски психолог, и Душица Додић, наставник српског језика. Улоге су тумачили:


	Анђела Продановић	Теодора Јовановић
	Ана Шојић		Милица Кандић
	Ана Дабижљевић		Ђорђе Дробњак
	Марија Младеновић	Момчило Додић
	Ина Заковић		Лука Јеремић
			Вук Антовић

Фестивал позоришних представа одржавао се у Дому културе у Чајетини, а учесници програма боравили су у Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ на Златибору од 10. до 12. марта 2014. Велику захвалност дугујемо Сретену Вуковићу и Ненаду Лучићу, без чије несебичне помоћи овај пројекат не би био реализован.

 


Представа „ЦВРЧАК И МРАВИ“

„Цврчак и мрави“ је представа која је окупила ученике IV разреда како из наше школе, тако и из ОШ “Емилија Остојић“, а све у циљу тога да се њоме заокруже активности у којима су ђаци учествовали кроз програм „Црвеног крста“ под називом „Промоција хуманих вредности“. Овај програм су волонтери ове организације реализовали у одељењима IV разреда, а ученици који су најталентованији за глуму, изабрани су да учествују у малој представи чији је основни циљ управо да промовише хумане вредности и покаже како су их деца разумела.

Представа је, заједно са још 14 других, учествовала 11. marta 2013. године на манифестацији одржаној у Спортском центру „Шумице“ у Београду, где је похваљена за сценографију, глуму, костим и музику.

Познату басну је у ову сврху адаптирала наставница српског језика Душица Додић, која је и дизајнирала костиме и направила сценографију, а са њом је на режији радила и Марија Костандиновић, психолог школе.

У представи су учествовали следећи ученици наше школе: Марко Инђић, Вељко Гојгић, Сузана Видаковић, Александра Попадић и Невена Деспотовић; док су део трупе из „Емилије Остојић“ чинили Богдан Јовићевић, Емил Николић, Маша Василијевић и Урош Арсић.