Актуелности везане за дешавања у школи

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.

 

Толеранција није страна реч


 

Светосавски квиз

 

 

 

Срећна Нова 2015!

 

У новогодишњем маскенбалу 29. децембра 2014. учествовали су ученици малађих разредаматичне школе.

Срећна Нова 2014!

На крају првог полугодишта 26. 12. 2013. године у Основној школи „Петар Лековић” у Пожеги одржан је Новогодишњи маскенбал. У маскенбалу су учествовали ученици другог и трећег разреда. У веселој атмосфери, уз музику и дружење изабране су најуспешније маске.

 

 

Новогодишња свађа

 

Одељење VI4 je поводом краја првог полугодишта припремило представу „Новогодишња свађа“ по тексту своје другарице Софије Бабић. Ученици су представу извели 27.децембра 2013. у школској библиотеци, а сав приход су наменили лечењу девојчице Лане Николић. Колико деца могу, говори нам и Софијина успешна режија и духовити стихови. Браво, Софија!

 

 

Књижевно вече

 

Дана 29.11.2013. у 17 часова у просторијама школске библиотеке одржано је Књижевно вече посвећено Браниславу Нушићу. Ученици су, уз одабране костиме, дочарали својом глумом одломке књижевних дела нашег познатог комедиографа. Успели су да Ученици су, уз одабране костиме, дочарали својом глумом одломке књижевних дела нашег познатог комедиографа. Успели су да нас врате у време Нушића, да нас насмеју, што је и био циљ ове вечери. Било је ово занимљиво вече које ће, како кажу наши ученици, родитељи и наставници дуго памтити. Организатори: наставница Соња Столић и ученици:

 
			   V-1								VI-1
			   
			Јана Божовић				Јана Богаднаовић
			Марко Инђић					Бориша Вајовић
			Мина Матијевић				Ивана Вукотић
			Милица Милосављевић		Анастасија Игњатовић
			Ђорђе Павковић				Милица Јеверичиоћ
			Ана Симић					Видан Михаиловић
			Ана Стефановић				Милош Мишић
										Тамара Николић
			  VII-1						Стефан Продановић						
			Бранислав Никитовић			Нада Чоловић 

 

 

 

На самом крају школске године ученици, који су се пласирали на окружно и републичко такмичење из моделарства, макетарства и такмичења "Шта знаш о саобраћају", и наставници техничког и информатичког образовања направили су заједничко дружење уз торту и сокове. Повод су веома добри резултати постигнути на овогодишњем такмичењу.

Можете погледати снимак на овде.

 

 

Дан заштите животне средине, 5. јун, ученици и наставници техничког и информатичког образовања обележили су малом модном ревијом. Модели су направљени од рециклажног материјала.

Можете погледати снимак овде.

 


Програм прославе Дана школе мај 2012. године

 

Не пропустите следеће садржаје:

 

11. мај
11:00 часова
12:30 часова
18:00 часова
„Торта са пет спратова“
позоришна представа
Драмске секције школе
-Културни центар-
14. мај   Дани сунца
- хол школе -
14. мај 19:00 часова изложба ликовних и литерарних радова
- хол школе -
15.мај 17:00 часова Свечани концерт
- хол школе -Савиндан

 

savindan

 Светски дан игре

 

Жан-Жорж Новер, творац модерног балета, рођен је 29.априла 1727. у Француској. Овај датум се у свим великим градовима света обележава као Светски дан игре. Наш град није велики, али ученици наше школе са својом лепотом и младошћу, шармом и енергијом припадају том великом свету игре и музике. Зато смо тог дана одржали такмичење у свим врстама плеса, од класичног балета до модерног плеса. Трећи фестивал игре у Пожеги, који већ традиционално организује наша школа, подржао је Фото-видео „Миленијум“ и Културни центар. Приход од овог такмичења послат је становништву Јапана.

Програм су водили Љиља Матовић и Матија Глушчевић и погрешили су само на једном месту! Уместо да прочита: „За најскладнију игру награђује се...“, Љиља је самоуверено рекла: „За најскандалознију...“ Наступио је смех и буран аплауз. Лепотом костима и грациозношћу задивила нас је Андријана Савић из Балетског студија „Шарм“, која је прекрасно извела „Прекрасни врт“, варијације. Највеселију игру имала је група „Hoki Poki“, а за избор музике награђена је група „Fantastic four “(само ником није било јасно зашто нису „Fantastic five“). Својом уиграношћу и креативношћу у игри истакла се група „No name“. Посебан дар за игру показала је Виолета Милановић, а за маштовитост и оригиналност награђена је група „Crazy Baby“. Док је жири одлучивао о наградама, публика се забавила певајући уз караоке.

Победила је кореографија „Весели пилићи“ Балетског студија „Шарм“, који успешно води Владислава Милосављевић. Друго место заузела је група „Twins“, а треће „N&A“.

Игра је језик који свако разуме. Ритам је његова азбука, а мелодија његова граматика. Ту азбуку је рано научила најмлађа и најслађа учесница овог такмичења, Ана Бонџулић, којој је припало највише гласова публике.

Честитамо свим учесницима и позивамо их да наступају и следеће године!

 

Погледајте галерију фотографија