Актуелне вести везане за запослене

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.

БОТАНИЧКА БАШТА „ЈЕВРЕМОВАЦ“

Са удружењем наставника биологије „Опстанак“ из Ужица, посетили смо Ботаничку башту „Јевремовац“, 25. 10. 2014. године. Осим обиласка отворених површина и Стаклене баште у пратњи стручног водича, била су организована и два стручна предавања. Ботаничар Дмитар Лакушић одржао је предавање на тему „Историјски преглед открића нових биљних врста у Србији“. Гордана Томовић и Светлана Вукојчић су говориле о животу и делу Јосифа Панчића, поводом обележавања 200. годишњица од рођења Јосифа Панчића.

У Стакленој башти се могу видети различите тропске, субтропске и медитеранске врсте зељастих и дрвенастих биљака.

 

7. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

У организацији друштва биолога „Опстанак“ посетили смо 7. Фестивал науке у Београду и остварили 2 бода у циљу стручног усавршавања. Као промотери науке на фестивалу, нашли су се и наши бивши ученици Сандра Диковић, Андријана Павловић и Душан Дамљановић, а сада успешни средњошколци.