Галерија

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.

СТОЧИЋУ, ПОСТАВИ СЕ!

    У нашој школи традиционално се обележава Светски дан здраве хране 16.октобар под слоганом „Сточићу, постави се!”.Кроз занимљиве мултимедијалне презентације ученици се упознају са пирамидом, речником појмова и здравијим начинима исхране, а оброк из продавница брзе хране мењају са оброком у школи. Свако одељење поставља и аранжира свој сточић. Маме, баке и тетке помажу у реализацији ове лепе акције, а део хране поклоња се Дому за старе на Савинцу.
детаљније

   Домаћа храна плени својим мирисима и укусима у холу школе претвореном у мали сајам здраве хране. Скоро празни сточићи на крају великог одмора представљају доказ да су ајвар, џем, слатко, компоти, свеже и сушено воће и поврће, пите и пецива од интегралног брашна много здравији од чипса, сендвича и кока-коле. Најлепшу песму о здравој храни написала је ученица Кристина Вајовић:

    

             Здрава храна
          Лимун, киви и јабука
          организму нашем годе,
          пуни добрих витамина
          бољем здрављу они воде.

          Риба, јаја, а и млеко,
          грожђе, диња, авокадо,
          и здрави су, и укусни,
          ја их једем врло радо.

          Купус, спанаћ и паприку
          јести треба сваког дана.
          Цвекла, кромпир и лук бели – 
          то је права ЗДРАВА ХРАНА!

Затвори