Подаци о школи

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.

Основна школа „Петар Лековић“ основана је 15. септембра 1960. године Решењем НОО Пожега број 8086/60 под називом „Друга основна школа“. У почетку рада настава је реализована у просторијама старе Женске радничке школе која је саграђена 1928. године. Нова школска зграда у којој наставу похађају ученици старијих разреда свечано је отворена 13. децембра 1969. године

01.01.1961. године Школи су припојене школе из Здравчића, Глумча, Засеља, Честобродице, Висибабе, Узића, Годовика и Милићевог Села.

19.01.1966. године одлуком Савета школе уз сагласност СО Пожега Друга основна школа добија назив „Петар Лековић“ по првом хероју народа Југославије.

Интеграцијом са Основном школом „Димитрије Туцовић“ из Јежевице са Душковцима и Тометиним Пољем, 01.9.1991. године постаје највећа школа Златиборског округа по броју ученика тада скоро 2000 и територијом коју покрива од Тометиног Поља до Годовика и Милиоћевог Села у дужини од 60 километара.

МИСИЈА НАШЕ ШКОЛЕ

Наша школа тежи да одржи углед и традицију највеће школе у Златиборском округу, да уз квалитетно образовање пружи ученицима услове за развијање критичког мишљења, одговорности и самосталности, а наставницима могућност усавршавања и напредовања.

ВИЗИЈА НАШЕ ШКОЛЕ

У наредном периоду желимо да постанемо још модернија школа у којој ће ученици, наставници, родитељи и представници локалне заједнице у топлој атмосфери међусобне сарадње бити активни учесници васпитно-образовног процеса.