Пандорина кутија

ИЗДВАЈАМО

baner ispit

 

На Oкружном такмичењу у рецитовању одржаном 11.4.2013. године у Косјерићу, ученици наше школе су остварили одличан успех. Милица Jеверичић V-1 освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење, а Михаило Перишић IV-1 је био трећи. Честитамо на успеху и Милици желимо много среће у даљем такмичењу.

 

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА


    22. април у нашој школи обележава се као Дан сећања на жртве холокауста. У издвојеном одељењу у Јежевици наставница историје Марина Павловић одржала је кратко предавање на ову тему ученицима седмог и осмог разреда.

"Пандорина кутија"

Наставнице Татјана Илић и Вида Дамљановић одржале су 9.4.2014. занимљив тимски угледни час „Пандорина кутија“, спојивши тако два наставна предмета, историју и српски језик. Сценарио за час о грчким митовима написала је ученица V-5 Невена Деспотовић, а улоге је поделила свим другарима из одељења! И као у драмама из античке Грчке, чула се и реч народа, а хор је посматрачима помогао да разумеју ликове јунака и богова. Осим о митовима, ученици су на овом часу усвојили доста нових сазнања о свакодневном животу Старих Грка, као и достигнућима на пољу филозофије, демократије, уметности, архитектуре.